انواع طلاق و آشنایی با آنها به صورت کامل


  • 16 شهریور 1402
  • بدون نظر
  • 7 دقیقه
  • تعداد بازدید:‌ 1359

طلاق آخرین راهی است که برای زوجین وجود دارد. هنگامی که زوجین راهی برای ادامه زندگی مشترک پیدا نمی‌کنند تصمیم می‌گیرند طلاق بگیرند که انواعی دارد. انواع طلاق با توجه به درخواست کننده آن و با توجه به رجعی بودن و نبودن آن تقسیم می‌شود که در ادامه آن را بیان می‌کنیم.

چند نوع طلاق در قانون ایران وجود دارد؟

اگر بخواهیم یک دسته بندی برای انواع طلاق بیان کنیم نیاز است که ابتدا دسته بندی قانونی و شرعی که برای طلاق در قانون و اسلام بیان شده است را توضیح بدهیم.

طلاق بائن و رجعی دو طلاقی است که هم در قانون و هم در شرع بیان شده است و دیگر طلاق‌ها جزو یکی از این دو طلاق می‌باشد. منظور از طلاق بائن، طلاقی است که دیگر امکان رجوع شوهر به زن وجود ندارد و بعد از این که مرد طلاق گرفت نیاز است که دوباره صیغه عقد را بخواند تا بتواند دوباره به همسرش محرم شود.

نوع دیگر طلاق همان طور که بیان شد رجعی است که نیازی به خواندن دوباره صیغه عقد نیست بلکه مرد در طول دوران عده می‌تواند به همسرش رجوع کند. این رجوع حتما باید در طول دوران عده باشد و اگر دوران عده تمام شده باشد دیگر امکان رجوع نیست و نیاز است که صیغه عقد دوباره خوانده شود.  در ادامه با انواع طلاق رجعی و بائن بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع طلاق بائن

طلاقی که به صورت بائن باشد به انواعی تقسیم می‌شود که شامل موارد زیر است:

  • اگر زن و شوهر بدون این که رابطه نزدیکی رخ داده باشد از یکدیگر طلاق گرفته باشند این طلاق، طلاق بائن است.
  • اگر زنی یائسه طلاق گرفته باشد.
  • در صورتی که زن سه طلاقه شده باشد. یعنی بعد از طلاق دوباره همسرش با او ازدواج کرده و این امر تا سه بار اتفاق افتاده باشد. همچنین اگر طلاق به صورت نه طلاقه هم باشد همین وضعیت را دارد و از انواع طلاق بائن محسوب می‌شود.
  • طلاق خلع: منظور از خلع این است که زن از مرد به قدری متنفر شده است که نمی‌تواند با او زندگی کند به همین دلیل در ازای بخشیدن مهریه و یا دادن مالی دیگر به همسرش، تقاضای طلاق می‌کند. در قانون طلاق خلع در دسته طلاق بائن قرار دارد.
  • مبارات: یکی دیگر از انواع طلاق‌های بائن مبارات است که به معنای تنفر زن و شوهر از یکدیگر می‌باشد. در این نوع از طلاق نیاز است که باز هم زن در ازای دادن مالی به همسرش، تقاضای طلاق کند. تفاوتی که این جدایی با خلع دارد در این است که تنفر و کراهت به صورت طرفینی است یعنی شوهر هم از زن تنفر دارد.
  • نوع دیگری از طلاق برای همسر صغیر وجود دارد که قانون به این مورد اشاره کرده است و آن به این معناست که اگر همسر کمتر از ۹ سال باشد و طلاق بگیرد؛ این جدایی به صورت بائن خواهد بود.

اگر جدایی و طلاق به صورت بائن باشد؛ زن و شوهر بعد از این که صیغه طلاق جاری شد به هم نا محرم می‌شوند.

انواع طلاق رجعی در قانون

یکی دیگر از طلاق که در قانون بیان شده است، جدایی به صورت رجعی است. در این نوع طلاق همان طور که بیان شد مرد می‌تواند به همسرش رجوع کند بدون این که نیاز به صیغه طلاق باشد. گفته شده است که هر نوع طلاقی که به صورت بائن نباشد رجعی است بنابراین اگر زن دوشیزه نباشد و همسرش او را طلاق بدهد و یا این که زن یائسه نباشد؛ جدایی به صورت رجعی اتفاق افتاده است.  فرض بر این است که تمامی طلاق‌ها رجعی است مگر این که خلاف آن ثابت شود.

این نوع از طلاق دارای شرایطی است . برای مثال بر اساس قانون زن موظف است که سه ماه عده نگه دارد و بعد از این که عده تمام شد حق ازدواج دارد. در طول مدت عده شوهر می‌تواند به همسرش رجوع کند و حتی موظف است که به او نفقه پرداخت کند. نکته‌ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که اگر طلاق خلع اتفاق افتاده باشد اما اگر زن چیزی را که در قبال طلاق به مرد بخشیده است پس بگیرد؛ این نوع طلاق به رجعی تبدیل می‌شود.

انواع دیگر طلاق

انواع دیگر طلاق

بر اساس قانون طلاق به همان دسته‌هایی که بیان شد تقسیم می‌شود اما گاهی اوقات در جامعه انواع دیگری از طلاق هم به گوشمان می‌خورد که بهتر است درباره آن‌ها اطلاعاتی داشته باشید.

  • طلاق یک طرفه: منظور از جدایی و طلاق به صورت یکطرفه این است که زن و یا مرد تصمیم می‌گیرند از یکدیگر جدا شوند. این جدایی می‌تواند هم به صورت طلاق یکطرفه از طرف زن و هم به صورت طلاق یکطرفه از جانب مرد باشد که دارای شرایطی است. برای مثال اگر طلاق به دلیل خیانت مرد باشد و خانم برای این نوع طلاق درخواست بدهد به آن طلاق یک طرفه از جانب زن گفته می‌شود.
  • جدایی به صورت توافقی: طلاق توافقی یکی دیگر از انواع طلاق است که زن و مرد تصمیم می‌گیرند با توافق یکدیگر جدا شوند. گفته می‌شود که این طلاق همان طلاق بائن مباراتی است. در این نوع طلاق نیاز است که زن و شوهر درباره تمامی حقوق مالی یکدیگر توافق کنند.
  • غیابی: منظور از طلاق غیابی این است که یکی از زوجین در دادگاه حاضر نمی‌شود و به همین دلیل دادگاه بدون حضور او حکم طلاق را امضا می‌کند.
  • حق طلاق و طلاق مربوط به آن: اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد نیاز است می‌تواند بدون حضور شوهر در دادگاه و با کمک یک وکلای کرج وکیل در دادگاه طلاق بگیرد. این نوع طلاق باید حتما با حضور وکیل دادگستری باشد به این خاطر که وکیل به وکالت از شوهر در دادگاه حضور خواهد داشت.
  • طلاق در دوران عقد: اگر بین زن و شوهر در دوران عقد اختلافی به وجود آید که منجر به جدایی شود اصطلاحا گفته می‌شود که طلاق در دوران عقد رخ داده است. اگر بین زن و شوهر نزدیکی رخ داده باشد، نیاز است که مرد تمام مهریه را به زن پرداخت کند اما در صورتی که رابطه انجام نشده باشد نصف مهریه به زن تعلق می‌گیرد.

آشنایی با انواع طلاق در کرج وکیل

برای آشنایی با انواع متفاوت طلاق‌ها در قانون بهتر است که ابتدا با وکیل طلاق در کرج وکیل مشورت کنید. همچنین اگر بنا به دلایلی طلاق را آخرین راه حل در زندگی خود می‌دانید و قصد دارید با انواع طلاق که برای حال شما متناسب‌تر است آشنا شوید، بهتر است ابتدا با کرج وکیل مشورت کنید و از وکلای متخصص این گروه مشورت بخواهید. همچنین پیشنهاد می‌شود در صورتی که وقت کافی برای مراجعه به دفتر کرج وکیل را ندارید از مشاوره حقوقی رایگان تلفنی در کرج وکیل برای راهنمایی بیشتر استفاده کنید.

آشنایی با انواع طلاق در کرج وکیل

جمع بندی

جدایی آخرین راهکار برای زن و شوهر است و قانون برای طلاق انواعی قرارداده است که زن و شوهر متناسب با شرایطی که دارند یکی از آن‌ها را انتخاب کنند. رجعی و بائن دو مورد از طلاق است که هم در شرع و هم در قانون بیان شده است. معمولا در تمامی طلاق‌ها فرض بر این است که رجعی  است مگر بائن بودن طلاق ثابت شود.

علاوه بر بائن و رجعی، طلاق به صورت یک طرفه، غیابی، توافقی و.. موارد هم در بین مردم مشهور است.

سوالات پایانی

منظور از طلاق عسر و حرجی چیست؟

اگر زن در سختی و مشقت باشد می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق داشته باشد در این صورت دادگاه بعد از این که عسر و حرج زن اثبات شد حکم به طلاق می‌دهد.

طلاق در دوران عقد چه نوع طلاقی است؟

اگر در دوران عقد دخول رخ نداده باشد بائن و در صورتی که نزدیکی رخ داده باشد به صورت رجعی است.

5/5 - (1 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09426001201 09108460692