ترکه چیست و تحریر ترکه به چه معناست


  • 29 آبان 1402
  • بدون نظر
  • 6 دقیقه
  • تعداد بازدید:‌ 1159

هنگامی که صحبت از ترکه چیست می‌شود معنا و مغهوم آن این است که بعد از این که شخصی از دنیا می‌رود از او اموالی به جا می‌ماند و به این اموال به جا مانده ترکه گفته می‌شود. به عبارتی دیگر اموال به جا مانده از متوفی حاصل سالها تلاش اوست. نحوه تقسیم ترکه و آشنایی با معنا و مفهوم میراث به جا مانده در قانون از اهمیت زیادی دارد. به دلیل اهمیت زیاد ترکه در قانون، در این مقاله نکات مهم ترکه و انواع آن بررسی می‌شود.

معنا و مفهوم ترکه چیست؟

به تمامی اموال به جا مانده از متوفی ترکه می‌گویند. برای این که معنای ترکه را بهتر درک کنید بهتر است که با یک مثال توضیح داده شود. فرض کنید که فرد الف فوت کرده است و دو نفر طلبکار دارد و اموال او ۱۰۰ میلیون تومان است. نه تنها این اموال بلکه متوفی قبل از این که فوت کند در طی معامله یک خانه را از بنگاه املاک خریده است. تمامی این اموال و حتی مطالبات و بدهی‌های متوفی ترکه و ماترک نام دارد. بنابراین در پاسخ به این سوال که ترکه چیست این بهترین تعریف است.

با توجه به این که ترکه می‌تواند شامل بدهی‌های فرد هم باشد، باید برای تقسیم اموال بین وراثان ابتدا تمام این بدیهی‌ها پرداخت شود و در آخر اگر اموالی ماند، بین وارثان تقسیم می‌شود. این نکته را توجه داشته باشید که مهریه زن از بدیهی‌های ممتاز محسوب خواهد شد و ابتدا باید مهریه زن پرداخت شود و سپس باقی اموال بین سایر طلبکاران تقسیم شود. حال شاید این سوال پیش بیاید که برای انحصار وراثت کجا برویم؟

منظور از ترکه منفی و مثبت چه چیزی است؟

بعد از فوت متوفی همان گونه که بیان شد او می‌تواند هم طلب و دینی از دیگران داشته باشد و هم این که بدهی‌ها و دیونی نیز خودش داشته باشد. به اموالی که متوفی به صورت مادی دارد و در کنار این اموال از دیگران طلب هم دارد اموال مثبت گفته می‌شود و در مقابل دیون و بدهی‌هایی که متوفی باید به دیگران بدهد، اموال منفی است. در خصوص اموال منفی باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر اموال باقی مانده از متوفی کمتر از بدهی‌های او باشد، ورثه وظیفه‌ای برای پرداخت ندارند.

تحریر ترکه

تحریر ترکه چیست ؟

این که ترکه به چه معنا می‌باشد و چه کسانی می‌توانند درخواست تقسیم آن را بدهند سوال مهمی است. درکنار تحریر ترکه مالیات بر ارث و نحوه پرداخت این مالیات هم برای بسیاری از وراث سوال ایجاد کرده است. به عبارتی دیگر بعد از این که فردی فوت می‌کند باید افرادی درخواست کنند که اموال به جا مانده از او تقسیم شود. تمامی افرادی که ذینفع هستند می‌توانند درخواست تقسیم ترکه را بدهند. این افراد می‌توانند شامل طلبکاران، وارثان، موصی له در صورتی که متوفی وصیت کرده باشد و نماینده فرد غایب یا فرد محجور در صورتی که در بین وارثان فردی اینچنینی باشد؛ می‌تواند درخواست داشته باشد که ترکه تحریر شود.

اگر سوال پرسیده شود که تحریر ترکه چیست باید این گونه پاسخ داده شود که به مشخص کردن دقیق اموال متوفی تحریر ترکه گفته می‌شود. بنابراین یکی از افرادی که نام برده شد باید دادخواستی را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برساند و این دادخواست در شورای حل اختلاف بررسی می‌شود. رجوع به شورای حل اختلاف برای انجام مراحل انحصار وراثت ضروری است بنابراین تا زمانی که شورا ترکه را تقسیم می‌کند وراث نمی‌توانند در اموال متوفی تصرفی داشته باشند.

اقدامات بعد از تحریر ترکه چیست ؟

بعد از این که ترکه توسط شورای حل اختلاف انجام شد ورثه می‌توانند برای درخواست سهم‌الارث خود اقدام کنند. البته اگر بعد از دادن بدهی‌ها اموالی باقی مانده باشد این اموال تقسیم می‌شود. تقسیم اموال بر اساس قانون و زیر نظر دادگاه انجام خواهد تا بعدا اختلافاتی ایجاد نشود. بهتر است که برای اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تقسیم ترکه از وکیل ارث در کرج مشورت بگیرید.

وجود و عدم وجود توافق برای تقسیم ترکه چیست ؟

بعد از این که وراث با معنا و مفهوم ترکه آشنایی پیدا کردند؛ باید در خصوص تقسیم ترکه تصمیم بگیرند. گاهی اوقات پیش می‌آید که ورثه توافق می‌کنند که به صورت مساوی اموال را بین یکدیگر تقسیم کنند. در چنین مواردی این توافق در دفاتر اسناد رسمی باید به ثبت برسد.

گاهی اوقات امکان توافق بین وراث وجود ندارد. این عدم توافق می‌تواند به خاطر اختلافات بین ورثه باشد. در اینصورت دادگاه موظف است که اموال باقی مانده را بین هر کدام از وراث تقسیم کند. دادگاه ابتدا سعی می‌کند با روش‌های متفاوتی مانند افراز و تعدیل بین وراث توافقی ایجاد کند اما اگر این روش‌ها تاثیر گذار نبود نیاز است که تمامی اموال ورثه توقیف شود و پس از این که اموال فروخته شد؛ پول حاصل از فروش اموال بین ورثه با نظارت دادگاه تقسیم می‌شود. همچنین این روش در زمانی که اگر یک از ورثه حاضر به فروش نباشد توسط دادگاه اخذ می‌شود.

ترکه و تقسیم ترکه با گروه وکلای کرج وکیل

ترکه چیست یکی از سوالات اصلی و مهم برای وارثان است به همین دلیل ابتدا وارثان باید بدانند که ترکه به معنای اموال باقی مانده از متوفی است و برای اطلاع دقیق از نحوه تقسیم اموال باقی مانده قانون ارث را به خوبی مطالعه کنند. البته مشورت با مشاوران و کارشناسان حقوقی در زمینه ارث تا حد زیادی برای اطلاع از قوانین ارث می‎تواند کمک کننده باشد.

یکی از بهترین وکلایی که با قوانین ارث آشنایی دارد؛ وکیل ارث در گروه وکلای کرج وکیل است که با مشاوره رایگان حقوقی می‌تواند به وراث اطلاعات کافی در زمینه ارث بدهد. به عبارتی دیگر ارث مسائل قانونی پیچیده دارد به همین دلیل وجود یک وکیل در تمامی مراحل تقسیم ترکه ضروری است.

ترکه و تقسیم ترکه با گروه وکلای کرج وکیل

جمع بندی

ترکه به دو صورت منفی و مثبت است و باید این نکته را توجه داشته باشید که تحریر ترکه یکی از مراحل اصلی و مهم برای تقسیم اموال بین وراث است. تقسیم ترکه توسط شورای حل اختلاف انجام می‌شود و بعد از آن که گواهی انحصار وراثت صادر شد و تحریر ترکه صورت گرفت؛ وراث می‌توانند اموال باقی مانده را بین خودشان تقسیم کنند.

سوالات متداول

آیا تحریر و تقسیم ترکه ضروری است؟ بله برای تصرف در اموال متوفی نیاز به صدور گواهی انحصار وراثت و تحریر ترکه است.

هزینه تحریر ترکه چقدر است؟ هزینه‌های مربوط به تقسیم و تحریر به مواردی مانند داشتن وکیل و هزینه‌های قانونی برای تهیه مدارک مورد نیاز بستگی دارد بنابراین یک رقم دقیق و قانونی نمی‌توان بیان کرد.

1/5 - (1 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09426001201 09108460692