چگونه به اداره کار شکایت کنیم؟


  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱
  • يك نظر
  • 4 دقیقه
  • تعداد بازدید:‌ 2138

اگر بین افراد رابطه کارگر و کارفرما حاکم باشد باید طبق توافقاتی که صورت گرفته است همکاری بین آنها شکل بگیرد. در اکثر موارد میان کارگر و کارفرما قراردادی تنظیم شده و روند کار با توجه به مفاد این قرارداد پیش می رود.اگر کارگر یا کارفرما از تعهدات خود سرباز دهند طرف مقابل می تواند برای گرفتن حق قانونی خود اقدام کرده و به اداره کار شکایت کند. اما بسیاری ازافراد از حقوق قانونی خود در این مورد بی خبر بوده و حتی از حقوق خود صرف نظر میکنند.

اگر شما نیز از این قوانین اطلاع ندارید مقاله زیر را مطالعه کنید.

کارفرما شخصیت حقیقی و یا حقوقی ست که با استفاده از تخصص خود فعالیتی انجام میدهد و با به کار گرفتن افرادی در این حوزه، روابط کارگر و کارفرما بین طرفین شکل می گیرد در اکثر موارد بین کارگر و کارفرما قرارداد هایی تنظیم می شود که شامل حقوق ماهیانه،حق بیمه،میزان مزایا و… می باشد که رعایت نکردن این موارد میتواند میان طرفین اختلافات ایجاد کند.
اگر کارفرما حق و حقوق قانونی کارگر را نادیده بگیرد آن کارگر میتواند به اداره کار برای رسیدگی به تعارضات به وجود آمده شکایت کند. کافیست آن شخص یک سند معتبر که وجود رابطه کاری بین کارگر و کارفرما را اثبات می کند که شامل قرارداد کاری،گواهی پرداخت حقوق،لیست پرداخت حق بیمه که از سندهای قابل قبول می باشد به اداره کار رفته و از کارفرما شکایت کند.
در صورتی که هیچ کدام از این مدارک را برای اثبات روابط کارگر و کارفرما را در دسترس ندارید با گروه وکلای کرج وکیل در ارتباط باشید.

اداره کار

مراحل شکایت به اداره کار علیه کارفرما

ابتدا به شعبه اداره کار محل کار خود مراجعه کرده و نامه ای که برای درخواست جمع آوری سابقه ی بیمه ای که میان شما با کارفرما را تایید میکند دریافت کنید.
سپس با در دست داشتن نامه سابقه ی بیمه خود به اداره کار مراجعه کرده و فرم درخواست را پر کرده و درخواست خود را ثبت و علت طرح شکایت را عنوان می نمایید. لازم به ذکر است که تنها برای یک موضوع مشخص دادخواست خود را ارائه دهید (به طور مثال برای اخراج شدن یا عدم دریافت حقوق)
پس از گذراندن مراحل فوق، نامه سازش صادر می شود که بر این اساس کارگر و کارفرما با مدارک موجود طی یک جلسه میتوانند با یکدیگر صلح کنند اما اگر توافقی طی این جلسه انجام نشود کارگر و کارفرما برای جلسه تشخیص احضار می شوند و حکم اولیه به صورت رسمی اعلام میشود.
اگر کارگر و کارفرما به حکم جلسه تشخیص اعتراض داشته باشند، پرونده آنها به جلسه حل اختلاف ارجاع خواهد شد و حکم نهایی که آخرین جلسه مرتبط با این موضوع می باشد به طرفین ابلاغ می گردد.

برای آشنایی بیشتر با مراحل شکایت اداره کار و جلوگیری از ضایع شدن حقوق خود با وکیل اداره کار در کرج در تماس باشید.

قانون کار درباره شکایت از کارفرما بر اساس قانون کار

کارگر بایدحقوق،پاداش،سنوات،حق مسکن،حق اولاد و… دریافت کند.
در قانون کار حداقل حقوق کارگر مشخص شده و ذکر شده است که حتی با توافق طرفین بین کارگر و کارفرما نمی توان حقوقی کمتر از حداقل حقوق اداره کار به کارگر پرداخت کرد.
شکایت به اداره کار بر علیه کارفرما نیازمند مدارک معتبر میباشد. در روند شکایت علیه کارفرما باید رابطه کارگر کارفرما و همچنین حق و حقوقی که از سمت کارفرما ایفا نشده است به اثبات برسد.
در اکثر موارد کارگران از حقوق اولیه خود بی خبر بوده و این باعث می شود تا حقوقی قانون آنها پایمال شود. طرح شکایت به اداره کار بدون مدارک معتبر و قابل استناد نتیجه بر نخواهد داشت از این رو مشورت کردن با گروه وکلای کرج وکیل که در زمینه قوانین اداره کار و روند رسیدگی به پرونده اختلافات کارگر و کارفرما خبره هستند باعث جلوگیری از تضییع حقوق کارگران میباشد.

با ما در ارتباط باشید.

4.2/5 - (5 امتیاز)
سوالات شما
۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مجید کمره ای

    خیلی عالی و پرکاربرد هست ممنونم از شما

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09426001201 09108460692