بعد از انحصار وراثت چه باید کرد؟ مدارک + مراحل آن


  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۲
  • بدون نظر
  • 6 دقیقه
  • تعداد بازدید:‌ 897

بعد از این که مراحل انحصار ورثه را به درستی انجام دادید، ممکن است که این سوال برای شما پیش بیاید که  بعد از انحصار وراثت چه باید کرد ؟ با توجه به قانون ارث نیاز است که با توجه به مستنداتی که در قانون وجود دارد به این سوال پاسخ داده شود. به همین دلیل در این مقاله به بررسی قوانین مربوط به مراحل بعد از انحصار وراثت پرداخته می‌شود.

منظور از وراث متوفی چه کسانی هستند؟

گاهی اوقات بیشترین اختلافاتی که بین وراث پیش می‌آید مسئله مربوط به تقسیم ارث و تعداد ورثه است. به همین دلیل قبل از این که به مسئله بعد از انحصار وراثت چه باید کرد پرداخته شود نیاز است که با انواع طبقات ارث آشنایی داشته باشید تا بعدا اختلافی پیش نیاید. در ادامه این طبقات و درجه بندی‌ها بیشتر بررسی می‌شود:

طبقه اول ارث

منظور از افراد طبقه اول پدر و مادر فرد متوفی و فرزندان او هست. نه تنها فرزندان بلکه نوه‌ها متوفی هم در این طبقه قرار می‌گیرند. باید توجه داشته باشید که این طبقه بندی، درجه بندی هم دارد و تا زمانی که پدر و مادر و فرزندان متوفی زنده هستند نوه ارث نخواهد برد. یعنی فرزندان و والدین متوفی درجه اول ارث هستند و نوه در درجه دوم قرار می‌گیرد.

افراد طبقه دوم

این دسته از افراد شامل اجداد متوفی یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ او و خواهر و برادرهایش است. همچنین فرزندان خواهر و برادرهای فرد فوت شده، در طبقه دوم ارث قرار می‌گیرند. در این دسته بندی باید به درجه بندی‌ها هم توجه شود. در درجه اول پدر بزرگ و مادر بزرگ متوفی به همراه خواهر و برادرهایش قرار می‌گیرد و در درجه دوم پدر پدر بزرگش و مادر مادر بزرگش هم از طرف پدری و هم از طرف مادری، در این دسته بندی قرار می‌گیرند. علاوه بر این فرزندان خواهر و برادر متوفی هم در درجه دوم قرار دارند.

شخص طبقه سوم ارث

گاهی اوقات افرادی که در بالا ذکر شد وجود ندارند در این صورت نیاز است که ارث فرد متوفی به عموها و عمه ها و یا به عبارتی به اعمام و عمات او و یا به دایی ها و خاله‌های او برسد. اگر این افراد وجود نداشته باشند به اولاد آن‌ها ارث می‌رسد.

بعد از انحصار وراثت چه باید کرد

بعد از انحصار وراثت چه باید کرد

بعد از این که با انواع وارثان متوفی با توجه به نوع طبقه و درجه آشنا شدید نیاز است که انحصار وراثت در کرج را شروع کنید. اگر تمامی مراحل را به درستی و کامل انجام دادید حال نیاز است که با جواب این پرسش که بعد از انحصار وراثت چه باید کرد روبه رو شوید. پس از این مرحله ممکن است وارثان با دو مسئله روبه رو شوند.

  • اگر اعتراضی به گواهی انحصار وراثت وجود نداشته باشند باید ارث بین وراث تقسیم شود. البته نیاز است که مالیات بر ارث توسط ورثه پرداخت شود.
  • ممکن است برخی از ورثه به این گواهی اعتراض داشته باشند که در این صورت باید درخواست تحریر ترکه را بدهند. به عبارتی دیگر منظور این است که وارثان باید از قانون بخواهند که ارث را به صورت مساوی بین ورثه تقسیم نمایند. با وجود اعتراض باید تقاضای تقسیم اموال متوفی توسط وراث و به وسیله دادگاه انجام شود.

چه زمانی تحریر و یا مهر و موم ترکه اتفاق می‌افتد؟ 

با توجه به آن‌ چه که بیان شد تحریر ترکه زمانی اتفاق می‌افتد که وراث به برگه انحصار وراثت توسط شورای حل اختلاف اعتراض دارند. در این صورت نیاز است که از دادگاه تقاضا کنند که تمامی اموال مورث را مشخص کنند. در تحریر ترکه نه تنها تمامی اموال متوفی مشخص می‌شود، بلکه نیاز است که بدهی‌ها و دیون متوفی هم مشخص و تعیین شود. برای انجام این مرحله نیاز است که ابتدا مدارکی را تهیه کنید و سپس تقاضای تحریر ترکه را داشته باشید. بنابراین این که گفته می‌شود بعد از انحصار وراثت چه باید کرد باید پاسخ داد در صورت اعتراض وراث باید تحریر ترکه صورت بگیرد.

مدارک مورد نیاز برای تحریر ترکه بعد از انحصار وراثت

پس از این که با پاسخ سوال بعد از انحصار وراثت چه باید کرد آشنا شدید لازم است که مدارک لازم را برای مهر و موم و یا به عبارتی تحریر ترکه آماده نمایید. این مدارک باید توسط فردی که درخواست تحریر را می‌دهد تهیه شود:

  • گواهی فوت متوفی که از مراجع قانونی تهیه شده است. برای تهیه این گواهی می‌توانید از ثبت احوال کشور هم اقدام نمایید.
  • انحصار وراثت که از شورای حل اختلاف تهیه شده است. برای تهیه انحصار وراثت در می‌توانید از وکیل ارث در کرج هم مشورت بگیرید.
  • باید لیستی از اموال و دارایی‌های متوفی تهیه شود و به همراه درخواست تحریر ترکه به مرجعه مربوطه تحویل داده شود.

پس از این که ترکه تحریر شد نیاز است که تمامی اموال همان طور که دادگاه تعیین کرده است بین ورثه تقسیم شود. تقسیم ارث بین وارثان آخرین مرحله‌ای است که نیاز است انجام شود. از آنجایی که این تقسیم توسط دادگاه انجام شده است، وارثان دیگر اعتراضی به این تقسیم بندی نخواهند داشت. بنابراین بعد از انحصار وراثت چه باید کرد این گونه پاسخ داده می‌شود.

اقدامات بعد از انحصار وراثت توسط کرج وکیل

بعد از انجام مراحل انحصار وراثت باید رضایت تمامی وراث جلب شود در غیر اینصورت بهتر است که از وکیل با تجربه در زمینه ارث مشورت گرفته شود. وکلای ارث نه تنها قوانین ارث را به صورت کامل به موکلین توضیح می‌دهد بلکه بدون نیاز به حضور موکل تمامی مراحل را تقسیم و تحریر ترکه را انجام می‌دهند. بهترین وکلای ارث در گروه وکلای کرج وکیل حضور دارند که به افراد مشاوره حقوقی رایگان به موکلین ارائه می‌دهند. می‌توانید در تمامی طول هفته برای مشاوره تماس بگیرید.

اقدامات بعد از انحصار وراثت توسط کرج وکیل

جمع بندی 

انجام مراحل انحصار وراثت سختی و پیچیدگی زیادی دارد و بهتر است که توافق تمامی وراث گرفته شود. بعد از این که گواهی انحصار وراثت را دریافت کردید اگر وراث با آن مخالفت داشتند؛ نیاز است که تحریر ترکه انجام شود و باید تمامی مدارک مورد نیاز را برای مهر و موم ترکه تهیه نمایید.

سوالات متداول

آیا دریافت گواهی انحصار وراثت ضروری است؟

بله در واقع برای انجام مراحل اداری و تصرف در امور مالی متوفی نیاز به وجود گواهی انحصار وراثت است.

منظور از ترکه چیست؟

ترکه همان اموالی است که از متوفی به جای مانده است. این اموال هم می‌تواند منقول باشد و هم غیر منقول.

3.3/5 - (3 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09426001201 09108460692