بهترین وکیل جرایم سایبری و آشنایی با وظایف آن


  • ۷ آبان ۱۴۰۳
  • بدون نظر
  • 7 دقیقه
  • تعداد بازدید:‌ 189

منظور از جرایم سایبری آن دسته از جرایمی است که در فضای رایانه و کامپیوتر انجام می‌شود. به معنای دیگر این دسته از جرایم در بستر و فضای سایبر یا فضای مجازی است. معمولا این دسته از جرایم قوانین و خاص خودش را دارد و گاهی اوقات به این دسته از جرایم، جرایم اینترنتی هم گفته می‌شود. جرایمی که در بستر اینترنت انجام می‌شود به انواع متفاوتی تقسیم می‌شود و ما در این مقاله تمامی نکات و قوانین مربوط به این نوع از جرایم را بیان خواهیم کرد، برای اطلاعات بیشتر مشاوره حقوقی بگیرید.

انواع متفاوت جرایم سایبری

همانطور که بیان شد؛ منظور از جرایمی که در بستر سایبر انجام می‎شود آن دسته از جرایمی است که با پیشرفت تکنولوژی و توسعه فضای مجازی در فضای مجازی انجام می‌شود. معمولا جرایمی که در بستر سایبر انجام می‌شود، به دلیل ناآگاهی و غفلت افراد استفاده کننده از این فضا است. به خصوص جرایمی مانند کلاهبرداری اینترنتی و و سرقت در فضای اینترنت از جمله جرایم است که در فضای اینترنت بسیار شایع شده‌اند. در ادامه این قسمت در خصوص انواع جرایم مرتبط به فضای سایبری صحبت می‌شود.

هک شبکه‌های اجتماعی

شاید یکی از ترسناک‌ترین جرایمی که در فضای مجازی انجام می‌شود، هک کردن شبکه‌ها وسیستم‌ها است. معمولا افرادی که به عنوان هکر شناخته می‌شوند؛ هدفشان دسترسی به برخی اطلاعات حساس در فضای مجازی است. این افراد با دسترسی به این اطلاعات و انتشار آن‌ها قصد می‌کنند که داده‌ها را تخریب نمایند یا این که از افراد دیگر اخاذی کنند.

سرقت اطلاعات در فضای مجازی

سرقت در فضای اینترنت به انواع متفاوتی انجام می‌شود. سرقت هم شامل سرقت هویت است و هم شامل سرقت اطلاعات مهم افراد در فضای اینترنت. معمولا هنگامی که از هویت شخصی سرقت می‌شود؛ هدف سارقین این است که از اطلاعات شخص دیگری استفاده نمایند و جرایم دیگری را با هویت جعلی انجام دهند یا این که به خاطر سودجویی از اطلاعات شخص دیگر استفاده می‌شود.

فیشینگ به عنوان جرایم سایبری

از فیشینگ به عنوان کلاهبرداری اینترنتی هم یاد می‌شود. معمولا در این روش هکرها یا کلاهبرداران سعی می‌کنند اطلاعات افراد را از طریق ایجاد وب سایت‌ها و پیام‌های جعلی جمع آوری نمایند. در روش فیشینگ ارسال ایمیل‌های جعلی به گونه‌ای برای اشخاص دیگر ارسال می‌شود که آن‌ها را به دام می‌اندازد و در نتیجه قربانیان مالی برجا می‌گذارد. فیشنگ همانطور که بیان شد؛ به روش‌های متفاوتی انجام می‌شود و برای این که به دام این دسته از کلاهبرداران نیافتاد؛ نیاز است که از باز کردن پیام‌های مشکوک خودداری کنیم.

نشر اکاذیب در فضای مجازی و توهین و افترا

اگرچه که نشر گفته‌های دروغ و توهین به اشخاص در فضای واقعی هم وجود دارد اما با گسترش فضای سایبری، خبرهای کذب و توهین به دیگر اشخاص به راحتی انجام می‌شود. در واقع امروزه بسیاری از خبرهای کذبی که در فضای اینترنت وجود دارد؛ با هدف سودجویی به صورت گسترده پخش می‌شود و برخی از افراد هم خواسته و ناخواسته درگیر این خبرهای کذب می‌شوند.

باج خواهی مجازی

یکی از روش‌های تقریبا شایع در فضای اینترنت باج خواهی به صورت آنلاین است. معمولا در این روش فردی اطلاعات مهم شخص دیگری را به بدافزار آلوده می‌کند و پرونده‌های او را مسدود می‌سازد که همین امر موجبات باج خواهی را فراهم می‌کند. هکران در این روش بعد از مسدود کردن پرونده‌های مهم، با دادن پیشنهاد بازگرداندان اطلاعات مهم و پرونده‌ها، خواسته خود را مطرح می‌کنند. معمولا خواسته این افراد دریافت مبالغی به صورت فیزیکی یا دریافت رمز ارز است.

در کنار جرایمی که بیان شد؛ انواع دیگر جرایم مانند شنود غیرمجاز، خرید اینترنتی و جرایم مربوط به آن، مزاحمت به صورت آنلاین و… تنها نمونه‌هایی از جرایمی است که در فضای سایبری رخ می‌دهد.

دسترسی به وکیل جرایم سایبری

دسترسی به وکیل جرایم سایبری

بر اساس قانون هر شخصی حق دارد که در دادگاه یا حتی قبل از طرح دعوا وکیل داشته باشد. فرقی نمی‌کند که فرد قربانی جرایم فضای مجازی یا فضای واقعی شده باشد؛ به هر حال باید بتواند برای پیگیری جرایم و اعاده حیثیت، در دادگاه طرح دعوا نماید. در خصوص جرایم رایانه‌ای از آنجایی که نحوه رسیدگی آن کمی متفاوت تر از انواع دیگر جرایم است، گفته می‌شود که باید از وکیل فضای سایبری کمک گرفت تا مراحل شکایت و دادرسی را با موفقیت پشت سر نهاد.

پلیس فتا نهادی است که باید قربانیان شکایت خود را از این طریق انجام دهند اما متاسفانه بسیاری از مردم از نحوه مراجعه و شکایت این نوع جرم آگاهی ندارند. به همین منظور نیاز است که از وکیل مناسب سایبری استفاده نمایید.

جرایم سایبری در قانون ایران

در خصوص جرایم سایبری در قانون ایران قوانین متفاوتی بیان شده است. به عبارتی دیگر قانون ایران در خصوص دسترسی غیر مجاز، شنود غیر مجاز، جاسوسی اینترنتی، جعل اینترنتی و رایانه‌ای، سرقت رایانه ای، جرایم علیه عفت عمومی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب مجازات‌هایی قرار داده است. در ادامه در خصوص این جرایم بیشتر صحبت می‌شود:

  • دسترسی غیر مجاز به اطلاعات: مجازات این گونه جرایم شامل ۹۱ روز تا یک سال حبس یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال است.
  • شنود غیرمجاز: افرادی که به صورت غیرمجاز محتوای غیرعمومی که در حال انتقال ارتباط می باشد را شنود کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی معادل ده میلیون تا ۴۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد.
  • جاسوسی رایانه‌ای: مجازات این جرم بر اساس عمل مرتکب شامل حبس، جزای نقدی یا هردو مجازات با یکدیگر است.
  • جعل رایانه‌ای: جعل شامل تغییر یا ایجاد داده‌های جعلی است که مجازات آن شامل ۲۰ میلیون ریال تا صد میلیون ریال جزای نقدی یا حبس از یک تا ۵ سال است.
  • تولید و انتشار محتوای مستهجن: مجازات این جرم بر اساس ماده ۱۴ قانون جرایم رایانه‌ای شامل حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا پرداخت جریمه است.
  • هتک حیثیت و نشر اکاذیب: منظور از هتک حیثیت این است که شخصی به وسیله رایانه و کامپیوتر، فیلم و صوت و تصویر شخص دیگری را تغییر دهد و باعث از بین رفتن حیثیت او شود. مجازات این جرم شامل حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا پرداخت جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال است.

نشر اکاذیب و هتک حرمت در جرایم سایبری

هتک حرمت به معنای ضربه زدن به حیثیت و آبروی یک شخص است. معمولا در سال‌های اخیر با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از اشخاص از فضای سایبری برای انجام جرایم هتک حرمت استفاده می‌کنند. این جرم در قانون جرایم رایانه‌ای همانطور که بیان شد مجازات دارد. نشر اکاذیب و هتک حرمت در فضای مجازی به روش‌های متفاوتی انجام می‌شود که در ادامه بیان می‌کنیم:

  • تغییر و تحریف صوت و تصویر و فیلم متعلق به شخص دیگر
  • انتشار صوت و تصویر شخص دیگری با این که می‌داند تحریف شده است.
  • در دسترس قراردادن فیلم و تصویر متعلق به دیگران در فضای سایبری بدون رضایت این اشخاص
  • منتشر کردن فیلم و عکس خانوادگی یا اسرار متعلق به دیگران
  • ضرر رساندن به اشخاص با منتشر کردن گفته‌های کذب
  • در دسترس قراردادن محتواهایی که دروغ است
  • انتساب سخنان دروغ به مقامات

نشر اکاذیب و هتک حرمت در جرایم سایبری

سخن آخر

با اینترنتی شدن بسیاری از کارها در جامعه به تدریج جرایم اینترنتی و سایبری هم افزایش پیدا کرد. در بسیاری از مواقع علت بسیاری از جرایم اینترنتی غفلت و بی توجهی و عدم رعایت موارد احتیاطی است. با این حال بر طبق گفته پلیس فتا آمار این جرایم از زمان صدور رمز پویا تا مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. اگر سوالات بیشتری در خصوص این دسته از جرایم دارید؛ می‌توانید در بخش نظرات سوالات خود را بپرسید و از وکلای ما در کرج وکیل پاسخ دریافت نمایید.

سوالات متداول

نحوه شکایت از جرایم فضای مجازی چگونه است؟ برای شکایت در خصوص جرایم فضای مجازی باید به آدرس پلیس فتا مراجعه نمایید و شکایت خود را ثبت کنید اما بهترین راه برای شما داشتن وکیل است.

مجازات جاسوسی از طریق رایانه چقدر است؟ مجازات این جرم شامل حبس از یک تا سه سال یا پرداخت جزای نقدی به مقدار تا شصت میلیون ریال است.

امتیاز به این مطلب
سوالات شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09426001201 09108460692