طلاق برای ایرانیان مقیم خارج با آشنایی کامل با آن
گاهی اوقات زن و شوهر بعد از این که به خارج از کشور مهاجرت میکنند، ممکن است دچار اختلافاتی شوند و تصمیم به طلاق بگیرند. در این صورت مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج اندکی متفاوتتر از سایر افراد است. برای این که زن و شوهر به صورت قانونی و رسمی طلاق خود را به ثبت برسانند باید از طریق کنسولگری ایران در خارج از کشور اقدام نمایند. در این مقاله تمامی نکات مربوطه توضیح داده میشود بنابراین توصیه میشود این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
طلاق برای ایرانیان مقیم خارج از ایران چگونه است؟
برای این که ایرانیان در خارج از کشور درخواست طلاق خود را ثبت کنند نیاز است که مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج را به درستی طی کنند. این مرحله به صورت زیر است اما باید نکاتی را هم در نظر داشته باشید:
رجوع به سفارت ایران در خارج از کشورمهمترین مرحلهای است که باید طی شود. این مرحله برای زوجهایی است که هر دوی آنها قصد طلاق دارند. در این صورت کافی است که هر دو به سفارت و کنسولی ایران در خارج از کشور مراجعه کنند. در صورتی که ایران در آن کشور سفارت ندارد میتوان به سفارت کشوری که حافظ منافع ایران در آنجاست مراجعه کنند. با حضور در کنسولی هر دو باید دفتر خاصی را به امضا برسانند. همچنین زن و شوهر میتوانند به فردی که به عنوان وکیل در دفتر وکالت در کرج کار میکند وکالت بدهد این فرد همان وکیل طلاق است که مراحل طلاق آنها را در داخل ایران انجام میدهد. برای حضور در کنسولی باید مدارکی همراه هر دو نفر باشد که این مدارک در ادامه بیان میشود.
مدارک مورد نیاز برای طلاق برای ایرانیان مقیم خارج
برای این که به درخواست شما رسیدگی شود نیاز است که مدارک زیر را حتما همراه داشته باشید:
- برگه طلاق شرعی را به همراه داشته باشید. این برگه باید از مرکز اسلامی صادر شده باشد.
- مدارک شناسایی زوجین
- حکم طلاقی که از دادگاه دریافت کردید، این حکم طلاق از همان دادگاه محل سکونت متقاضیان صادر میشود و باید ترجمه شده باشد.
- سند ازدواج. در صورتی که سند ازدواج موجود نیست رونوشت آن هم مورد پذیرش سفارت است.
- وجود آزمایش عدم بارداری: اگر قصد دارید این مدرک را برای ایران ارسال کنید باید وکیل شما آن را ترجمه کند.
با در دست داشتن این مدارک از سفارت ایران نوبت بگیرید و در وقت معین به سفارت رجوع کنید. همچنین وکالت نامهای را به همراه داشته باشید تا وکیل طلاق در کرج مراحل ثبت طلاق شما را در دفترخانه انجام دهد. به این نکته مهم توجه داشته باشید که اگر در دادگاه خارج از کشور حکم طلاق را دریافت نکردید میتوانید از سامانه میخک به وکلای متخصص کرج وکیل وکالت بدهید و او کارهای صدور حکم تا ثبت طلاق را برای شما انجام میدهد.
اگر زوج یا زوجه موافق طلاق نباشد
برای این که زن درخواست طلاق بدهد، هم میتواند از طریق دادگاههای داخل ایران و هم خارج از ایران درخواست بدهد. توجه داشته باشید اگر درخواست طلاق توسط دادگاهی در خارج از کشور است، باید مطابق قوانین باشد یعنی آن دادگاه قوانین احوال شخصیه کشور متبوع را رعایت کرده باشد. در صورتی که همسر زن داخل ایران باشد و خودش خارج از ایران میتواند از طریق وکالت دادن به وکیل متخصص انجام مراحل و کارهای طلاق را از طریق دادگاههای داخل ایران انجام دهد. توجه داشته باشید که اگر محل اقامت مرد در در کرج است بهتر است که از کرج اقدام کنید.
حتی اگر زن موافق طلاق نباشد، مرد میتواند این مراحل را انجام دهد ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر از دادگاههای خارج از ایران درخواست طلاق ثبت شده است، باید حتما حکم دادگاه خارجی در دادگاههای ایران تنفیذ شود در غیر این صورت امکان ثبت این طلاق وجود نخواهد داشت. نکته مهم این است که بر اساس قانون حمایت از خانواده اگر یکی از زوجین در داخل ایران باشد، دادگاه صالح دادگاه محل اقامت زوجی است که در ایران اقامت دارد.
آیا امکان دریافت مهریه در صورت طلاق برای ایرانیان مقیم خارج وجود دارد؟
اگر زن قصد داشته باشد که مهریه خود را دریافت نماید باید ابتدا اموال مرد را شناسایی کند. درخواست مهریه از اموال مرد فقط در خصوص اموال داخل کشور است. زن میتواند درخواست مهریه را از طریق وکیل پیگیری کند و بعد از این که اموال مرد در داخل کشور شناسایی شد، میتوان اموال او را توقیف و سپس مهریه زن را پرداخت کرد. توجه داشته باشید که قضات ایرانی نمیتوانند در خصوص اموال مرد در خارج از کشور حکمی صادر کند. در خصوص مهریه در طلاق توافقی امکان توافق وجود دارد و نیازی به نگرانی نیست.
حق طلاق برای زنان خارج از ایران
اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد و خارج از ایران زندگی میکند، برای انجام مراحل طلاق در داخل ایران باید حتما یک وکیل دادگستری داشته باشد، حضور وکیل دادگستری برای زنانی که در داخل ایران هستند هم نیاز است. زن میتواند با مراجعه به سامانه میخک به یک وکیل دادگستری وکالت بدهد و وکیل مراحل طلاق را انجام میدهد. در این صورت نیازی به حضور زن در داخل ایران نیست.
به این نکته مهم توجه داشته باشید که اگر حکم طلاق در دادگاههای خارج از ایران صادر شده باشد باید حتما در دادگاههای ایران تنفیذ شود.
طلاق برای ایرانیان مقیم خارج با گروه وکلای کرج وکیل
در هر صورت و برای این که طلاق برای ایرانیان مقیم خارج راحتتر باشد، بهتر است که توسط یک وکیل دادگستری این کار انجام شود. برای انجام سریعتر مراحل طلاق از متخصصترین وکلای مناسب در کرج وکیل بهره ببرید. همچنین مشاوره حقوقی رایگان در کرج قبل از انجام طلاق بسیار مهم است به این خاطر که به زن و مرد این فرصت را میدهد که با قوانین و مقررات آشنایی بیشتری پیدا کنند.
جمع بندی
اگر زن و مردی خارج از ایران قصد طلاق داشته باشند، میتوانند هم از دادگاه محل اقامتشان و هم از طریق دادگاههای داخل ایران درخواست طلاق را انجام دهند. با این وجود باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که اگر حکم طلاق در دادگاههای خارج از ایران صادر شده باشد، باید در داخل ایران تنفیذ شود. برای ثبت طلاق میتوانید از سفارت ایران در خارج از کشور اقدام کنید و از طریق سامانه میخک اقدام به تعیین وکیل نمایید.
سوالات متداول
حضانت فرزندان در طلاقی که خارج از کشور باشد چگونه است؟
برای دعوای حضانت هم از طریق دادگاههای داخلی و هم دادگاههای خارجی میتوانید اقدام کنید. در صورت اقدام از طریق دادگاه خارجی حکم آن باید در دادگاه داخلی تایید و تنفیذ شود.
آیا امکان طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از ایران وجود دارد؟
بله، کافی است ابتدا توافقنامهای در خصوص حقوق و تعهدات یکدیگر بنویسند.