فرجام خواهی طلاق چیست؟ معرفی مدارک و مراحل انجام آن


  • ۷ آبان ۱۴۰۳
  • بدون نظر
  • 5 دقیقه
  • تعداد بازدید:‌ 930

انجام امور طلاق زمان‌بر است و هنگامی که رای صادر شد قطعی و غیر قابل تجدید نظر خواهی است. با این وجود برخی سوال می‌پرسند که فرجام خواهی طلاق چیست و در چه مواردی می‌توان فرجام خواهی انجام داد. برای انجام فرجام خواهی نیاز به وجود شرایط خاصی است و فردی که درخواست فرجام خواهی را دارد باید نکاتی را رعایت کند. دراین مقاله با این موضوع که فرجام خواهی طلاق چیست بیشتر آشنا خواهیم شد و همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر از ما مشاوره حقوقی بگیرید.

منظور از عبارت فرجام خواهی طلاق چیست و در چه مواردی استفاده می‌شود؟

اگر بخواهیم به صورت لغوی فرجام خواهی را بررسی کنیم به این معنای پایان انجام یک کار است و در مواردی که زن یا مرد به رای صادر شده از دادگاه اعتراض دارند می‌توانند در دیوان عالی کشور درباره رای صادر شده فرجام خواهی نمایند. فقط در موارد خاصی امکان فرجام از رای وجود دارد و قانون این موارد را بیان کرده است. اگر بخواهیم فرجام خواهی را به صورت دقیق بررسی کنیم به این معناست که رای صادر شده با قوانین و مقررات شرعی و قانونی تطبیق دارد یا خیر بنابراین فرجام خواهی رای را از لحاظ شکلی بررسی خواهد کرد.

در مواردی که زن یا شوهر یا نماینده قانونی آن‌ها نسبت به رای صادر شده اعتراض داشته باشند یا این دادستان نسبت به این رای اعتراض نمایند می‌توانند درخواست فرجام خواهی بدهند.

مهلت زمانی فرجام خواهی طلاق

افرادی که در ایران زندگی می‌کنند می‌توانند پس از ۲۰ روز از صدور و ابلاغ رای طلاق درخواست فرجام خواهی خود را به دادگاه تجدید نظر یا دادگاه بدوی تسلیم نمایند و نسبت به آن دسته از افرادی که در خارج از ایران زندگی می‌کنند ۲ ماه فرصت وجود دارد تا فرجام خواهی انجام شود.  در برخی از موارد ممکن است که فرد در مهلت مد نظر درخواست فرجام خواهی خود را تقدیم دادگاه نمایند که به معنای از بین رفتن فرجام خواهی نیست بلکه اگر واقعا یقین دارد که حکم صادر شده برخلاف قانون و شریعت است؛ می‌تواند از دادستان کل کشور درخواست رسیدگی نماید.

مدارک مورد نیاز فرجام خواهی طلاق چیست

مدارک مورد نیاز فرجام خواهی طلاق چیست

مهمترین مدارکی که باید هنگام طلاق در نظر داشته باشید شامل مدارک شناسایی که همان کارت ملی و شناسنامه اوست. در کنار مدارک شناسایی باید حکم صادر شده از دادگاه به همراه داشته باشید و دادخواست تنظیم شده خود که علل فرجام خواهی را بیان می‌کند. در دادخواست باید تمامی مستندات آورده شود. بهتر است از وکیل طلاق در کرج درباره مدارک کامل مورد نیاز در فرجام خواهی مشورت دریافت کنید.

 تفاوت تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی طلاق چیست

اگر طرفین نسبت به رای صادر شده از دادگاه اعتراض داشته باشد می‌تواند از دو طریق تجدید نظر خواهی یا فرجام خواهی مراتب اعتراض خود را بیان نماید. اصلی‌ترین تفاوتی که بین تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی وجود دارد ورود به ماهیت دعواست. به عبارتی دیگر برای تجدید نظرخواهی می‌توان به ماهیت دعوا ورود پیدا کرد. بنابراین اگر طلاق از طرف مرد باشد زن هم می‌تواند نسبت به حکم طلاق هم درخواست تجدیدنظرخواهی داشته باشد و هم فرجام خواهی که هر کدام متفاوت است.

در کدام نوع طلاق می‌توان فرجام خواهی انجام داد؟

قانون گذار دو مورد را بیان کرده است که امکان صدور حکم فرجام خواهی وجود خواهد داشت؛ به عبارتی دیگر تمامی احکام صادر شده از دادگاه قطعی است و فقط در همین مواردی که قانون بیان کرده است؛ می‌توان فرجام خواهی داد. اگر حکمی خواسته آن بیشتر از ۲۰ میلیون ریال باشد می‌توان فرجام خواهی داد و همچنین در موارد مربوط به اصل نکاح و فسخ آن، حجرو نسب نیز امکان فرجام خواهی وجود خواهد داشت. در قانون درباره فرجام خواهی انواع طلاق صحبتی نشده است به همین دلیل به نظر می‌رسد که در هر نوع طلاق می‌توان درخواست فرجام خواهی را داد.

نحوه تنظیم دادخواست فرجام خواهی طلاق  چیست

در فرم فرجام خواهی باید ابتدا اطلاعات فرد فرجام خواه آورده شود. فرد فرجام خواه شخصی است که نسبت به حکم صادر شده اعتراض دارد. اطلاعات فرجام خواه شامل نام و نام خانوادگی او و اقامتگاه و گاهی اوقات نشانی محل کار اوست.

نکته دیگری که باید توجه داشته باشید اطلاعات فرجام خوانده است. بنابراین مشخصات فرجام خوانده نیز باید به همان ترتیب آورده شود. در فرم دادخواست باید حکم صادر شده از دادگاه را ضمیمه کنید. در بخش مستندات نیاز است که دلایل بیان شود. برای مثال اگر حکم صادر شده به صورت غیرقانونی صادر شده است باید فرجام خواه دلایل و مستندات را بیان کند در غیر این صورت درخواست فرجام خواهی رد می‌شود. همچنین نیاز است که نام و مشخصات دادگاه اولیه که رای صادر شده است را هم بیان کنید. سعی کنید درخواست فرجام خواهی را به درستی تنظیم نمایید تا با ایرادات قاضی دادگاه مواجه نشوید.

مراحل فرجام خواهی طلاق

 فرجام خواهی طلاق چیست با گروه وکلای کرج وکیل

برای انجام امور فرجام خواهی در طلاق از وکیل متخصص در امور خانواده مشاوره رایگان حقوقی دریافت کنید. به منظور این که امور مربوط به فرجام خواهی را به درستی انجام دهید ضروری است با وکلای پایه یک دادگستری در خصوص قانون و مقررات طلاق و فرجام خواهی طلاق چیست مشورت داشته باشید. گروه وکلای کرج وکیل از با تخصص‌ترین و با تجربه‌ترین وکلا در زمینه طلاق تشکیل شده است که می‌توانید از آن‌ها کمک بخواهید.

جمع بندی

در خصوص امور مربوط به فرجام خواهی بهتر است در مهلت مقرر قانونی به دیوان عالی کشور مراجعه کنید و درخواست خود را تسلیم نمایید. هر کدام از طرفین که نسبت به حکم صادر شده از دادگاه اعتراض دارند می‌توانند درخواست فرجام خواهی را تقدیم دادگاه نمایند.

سوالات متداول

هزینه فرجام خواهی طلاق چه قدراست؟

برای فرجام خواهی باید هزینه دادخواست و هزینه دادرسی را در نظر بگیرید در کل نیاز است مبلغی معادل ۲۰۰ هزارتومان برای فرجام خواهی پرداخت کنید.

آیا فرجام خواهی در طلاق از طرف زن هم وجود دارد؟

بله، امکان فرجام خواهی در طلاق از طرف زن هم وجود دارد.

5/5 - (2 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی(۲۰ خط ویژه) 09426001201 09108460692